In de decemberperiode is onze praktijk tussen kerst en oud & nieuw gesloten. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 23 en 24 december en op 2 en 3 januari in de ochtend. Wanneer u de voicemail krijgt kan u uw naam en telefoonnummer inspreken en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Meer info
Sportblessures voorkomen en verhelpen
Intensief trainen betekent een flinke belasting van uw spieren, pezen en gewrichten. Pijn en sportblessures liggen hierdoor op de loer. Vooral uw voeten worden zwaar belast tijdens het sporten. Zij dragen uw lichaamsgewicht. Tijdens het sporten is deze belasting nog groter.
Uw voeten, en de manier waarop u uw voeten gebruikt, zijn van grote invloed op de conditie van uw totale lichaam. Door uw lichaam op een gezonde en verstandige manier te gebruiken, voorkomt u sportblessures. Heeft u blessures en/of pijn, dan kan podotherapie uitkomst bieden.
Verschillende sport klachten
Beweeg met de muis over de afbeelding van het lichaam links in de foto. U ziet dan verschillende lichaamsdelen oplichten met mogelijke klachten en uitleg.
Pijnlijke of stijve nek
Uw nek wordt vaak zwaar belast tijdens het sporten. De nek is erg flexibel, maar daardoor ook kwetsbaar. Een pijnlijke of stijve nek, mogelijk met uitstraling naar schouders en armen, kan uiteenlopende oorzaken hebben. Langdurige overbelasting, maar ook een onverwachte krachtige beweging, kan tot nekklachten en schouderklachten leiden. Uw klachten kunnen echter ook veroorzaakt worden door een verkeerde stand van uw voeten, beenlengteverschil en/of een afwijkend looppatroon.
Enkel- en voetklachten
Verantwoord sporten begint met geschikte en goed passende sportschoenen. Voor iedere voet is er een geschikte sportschoen. Podocentrum Nederland adviseert u hier graag en deskundig in.
Knieklachten
Sporters vragen veel van hun lichaam. Intensief trainen kan leiden tot overbelasting van spieren, pezen en gewrichten. Vooral volleyballers kunnen knieklachten krijgen. De jumpers of springersknie is een veelvoorkomende klacht: pijn aan de onderkant van de knieschijf, die erger wordt als u erop drukt en/of bij het aanspannen van de bovenbeenspieren. Na het sporten voelt uw knie pijnlijk en stijf.
Pijn in heup of lies
Het heupgewricht bestaat uit de kop van het bovenbeen en de kom die wordt gevormd door het bekken. Dit gewricht zorgt ervoor dat het bovenbeen in bijna alle richtingen kan bewegen en om zijn eigen as kan draaien. Heupblessures zijn vaak eigenlijk blessures van de bovenbeenspieren en bilspieren die zorgen voor de bewegingen van de heup.
Heup- en liesblessures ontstaan meestal door (langdurige) overbelasting van het lichaam. Een verkeerde stand van uw voet(en) of loophouding kan de oorzaak zijn. Pijn in de lies komt veel voor in sporten met veel explosieve bewegingen, draaimomenten en tempowisselingen, zoals voetbal en hockey. Ook atleten en schaatsers hebben relatief veel liesblessures.
Rugpijn
Rugpijn, en dan vooral lage rugpijn (pijn onder in uw rug), komt veel voor bij sporters. Soms straalt de pijn uit naar de billen of naar één of beide bovenbenen. De klachten kunnen worden veroorzaakt door overbelasting van de rug of een verkeerde beweging. Ook een te zware en/of eenzijdige belasting van uw lichaam kan tot rugklachten leiden. Daarnaast kunnen een scheve loophouding, een verkeerde voetstand of onvoldoende steunende sportschoenen de oorzaak van de rugklachten zijn.
U kunt bij Podocentrum Nederland terecht met een verwijzing van uw (huis)arts. Maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.
Voer onder uw postcode in voor de vestiging van Podocentrum Nederland bij u in de buurt.
Stuur een e-mail met uw vraag naar Podocentrum Nederland of maak direct online een afspraak.
Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten. Onderdeel van het gesprek is een onderzoek. Voor dit onderzoek heeft Podocentrum Nederland moderne meetinstrumenten en meetapparatuur in huis.
Dit onderzoek is belangrijk: we kunnen daarmee de oorzaken van uw klachten te achterhalen en u de best passende therapie bieden.
We maken ook een digitale patiëntenkaart aan voor ons patiënten-dossier. Zo blijven uw gegevens goed en zorgvuldig bewaard en hebben wij deze altijd direct beschikbaar voor de therapie.
Voetafdruk
Onderdeel van het onderzoek is het maken van een blauwdruk of 2D-scan van de buitenkant van uw voet. Deze afdruk wordt ook gebruikt voor het maken van een corrigerende (sport) zolen.
Echografie
Om te bepalen/of er onderhuidse ontstekingen of vergroeiingen zijn, maken we een echo van uw voet. Met een echografie of echo kunnen we ook zien of er zenuwen zijn beklemd.
Een echo maakt verschillende soorten (spier)weefsel, gewrichten, botomtrek en de botstructuur zichtbaar. Met een echo kunnen we niet in uw botten of gewrichten kijken. Daarvoor is een röntgenfoto of MRI-scan nodig.
De medewerkers van Podocentrum Nederland zijn speciaal opgeleid om echo’s te kunnen maken en beoordelen.
Een echo is veilig
Een echo laten maken doet geen pijn en is veilig. Óók als u zwanger bent, een pacemaker hebt of andere gezondheidsproblemen.
RS-scan
Met een 3D RS-scan meten we de drukverdeling van uw voeten wanneer u stilstaat of loopt.
De RS scan wordt gemaakt met een sensormat, die is gekoppeld aan een computer. Het systeem registreert beweging en de drukverdeling van uw voeten. Door op een sensormat te lopen, wordt een dynamische afdruk van uw voeten gemaakt.
Loopanalyse
Een loopanalyse biedt veel informatie over uw loopstijl en looptechniek. Met videoapparatuur maken we een korte opname van uw manier van (hard)lopen. In een speciale ruimte loopt of rent u een klein stukje. Daarna spelen we de vide opname vertraagd af en bespreken de resultaten.
Database
Met onze sportschoenendatabase vinden wij voor u de ideale sportschoen: een antipronatie schoen voor voeten die teveel naar binnen kantelen, een supinatieschoen voor voeten die naar buiten kantelen. Of een neutrale schoen voor voeten die niet gecorrigeerd hoeven te worden.
Neem naar uw kennismakingsgesprek bij Podocentrum Nederland de volgende zaken mee:
De kosten voor het kennismakingsgesprek en onderzoek zijn
€ 60,00. Controleer hier wat de vergoedingen van uw ziektekostenverzekeraar zijn.
Podotherapie is gericht op het voorkomen van pijn of blessures. Met preventief onderzoek en advies willen wij bereiken dat u veilig en pijnloos kunt sporten. Heeft u blessures, dan verhelpen en/of verlichten wij deze, zodat u snel weer kunt sporten, zónder pijn.
U kunt bij Podocentrum Nederland terecht met een verwijzing van uw (huis)arts. Maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.
Voer onder uw postcode in voor de vestiging van Podocentrum Nederland bij u in de buurt.
Stuur een e-mail met uw vraag naar Podocentrum Nederland of maak direct online een afspraak.
Meer info
Podocentrum Nederland
Kruizemuntstraat 110
7322 MA Apeldoorn
055 - 366 01 11
info@podocentrum-nederland.nl
Komt u voor het eerst bij ons klik dan hier.
Bel of mail ons voor een vraag of meer informatie.
Weten wat uw vergoeding is?
Neem contact op met één van onze assistentes om te controleren welke vergoedingen uw ziektekostenverzekeraar biedt.
Bel 055 - 366 01 11 of mail naar info@podocentrum-nederland.nl voor meer informatie.
Podocentrum Nederland maakt ook aangepaste teenslippers voor u op maat. Deze slippers hebben een ingelegde steunzool. U kunt de slippers zelf samenstellen en bij ons bestellen.
U kunt gemakkelijk in Apeldoorn online een afspraak in onze agenda plannen.
Komt u voor het eerst? Dan vragen wij u om voor uw eerste bezoek het formulier DTP (Directe Toegankelijkheid Podotherapeut) in te vullen.