Symptomen van hielspoor

Heeft u bij het opstaan pijn in uw hiel? En loopt u vervolgens de pijn ‘eruit’? Dan heeft u waarschijnlijk hielspoor. Wat zijn de symptomen van hielspoor en hoe kunt u het behandelen?

Steeds meer mensen hebben last van hielpijn. In de meeste gevallen komt dat door het dragen van schoenen met slappe en zachte zolen zonder schokdempers. Er komt hierdoor te veel druk op de voet en er ontstaat een verkeerde afwikkeling. Het gevolg is dat akelige gevoel aan de onderkant van uw voet, de fasciitis plantaire.

Hielspoor symptomen

Heeft u na lang stilzitten pijn onder uw voet? Voelt de onderkant stijf en gespannen aan en doet uw achillespees ook zeer? Kunt u de pijn niet precies aanwijzen doordat de gehele onderkant van uw voet beurs aanvoelt? Dit zijn symptomen van hielspoor: de verzamelnaam voor veel voorkomende hielklachten.

Hoewel de klachten meestal na een aantal weken afnemen, is het onverstandig om ermee door te lopen. De kans is groot dat de pijn gewoon weer terugkomt. Komen bovenstaande symptomen u bekend voor? Dan raden wij u aan om een afspraak in te plannen bij een podotherapeut.

Wat te doen bij hielspoor?

Allereerst is het van groot belang om uw voetstand te corrigeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van corrigerende zolen. Op deze manier ontlasten we uw voeten. Daarnaast moet u uw voet veel rust gunnen. Ontspanning draagt immers bij aan het herstel.

Loopt u te lang door met een pijnlijke hiel? Dan is de kans groot dat er een kalkophoping, slijmbeursontsteking of een tarsaal tunnelsyndroom ontstaat. Dit kunnen we op een röntgenfoto of een echo zien. In deze gevallen is een podotherapeutische corrigerende zool wenselijk. Deze op uw voet afgestemde zool zorgt ervoor dat uw zenuwen niet langer worden geprikkeld.

Lees meer over: Hielspoor behandeling.

Voetanalyse

Voordat onze podotherapeut aan de slag gaat met uw hielspoor zooltje, analyseren we eerst uw looppatroon en de bewegingen in de gewrichten rond de enkel. Dit om eventuele beperkingen uit te sluiten. Het gespecialiseerde team van Podocentrum Nederland gebruikt hiervoor een sensormat. Met deze sensormat kunnen we alle informatie over uw voet verzamelen, zoals druk, beweging en belasting. Aan de hand van deze analyse en een volledig voetgericht onderzoek maken wij uw podotherapeutische corrigerende zooltjes.

Herkent u de symptomen van hielspoor? Blijf er niet te lang mee rondlopen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl