Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Hallux Valgus

Heeft u last van een hallux valgus (door sommigen ook wel hallux voet of valgus voet genoemd) dan groeit uw grote teen scheef tegen de andere tenen aan, of eroverheen. Aan de zijkant van de voet ontstaat een pijnlijke knobbel. In deze blog vertellen we u meer over hallux valgus en de behandeling ervan.

De oorzaak van een hallux valgus is niet altijd direct aan te wijzen. Het kan te maken hebben met de stand van de voeten, erfelijkheid en/of slechte schoenen. Wat we wel weten, is dat het dragen van strakke, nauwe schoenen of hoge hakken de kans op een hallux valgus vergroot. Daarnaast kan een hallux valgus ontstaan door een aangeboren afwijking aan de voet, hypermobiliteit van de gewrichten of het overmatig naar binnen zakken van de voet.

Symptomen hallux valgus

Voor het vaststellen van een probleem aan uw voeten stelt een medewerker van Podocentrum u tijdens een afspraak een aantal vragen. Daarnaast onderzoeken we uw voeten natuurlijk ook medisch.

Dit zijn een aantal vragen die wij u stellen. Heeft u:

  • pijn of moeite met lopen?
  • pijn aan de zijkant van uw voet of grote teen?
  • een grote teen die naar binnen toe is gebogen?
  • een pijnlijke knobbel aan het begin van de grote teen?
  • moeite met het vinden van passende schoenen?

Kunt u bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat u last heeft van een hallux valgus.

Behandeling hallux valgus

Om de pijn die een hallux voet veroorzaakt te verminderen, maakt het team van Podocentrum Nederland een podotherapeutisch zooltje voor u op maat. Daarnaast is het belangrijk dat u vanaf nu niet te strakke schoenen met een lage hak draagt.

Kunt u uw tenen moeilijk of helemaal niet bewegen? Dan is een operatie een eventuele oplossing. Dit is een lastige operatie en de herstelperiode is vrij lang. Daarom proberen we een hallux valgus eerst zoveel mogelijk te behandelen zonder operatie.

Hallux valgus voorkomen

Voor het voorkomen van een hallux valgus of andere pijnproblemen aan de voeten raden wij u aan om altijd goede schoenen aan te schaffen. Kies voor soepel leer of katoen, een stevige zool en de juiste maat. Zo krijgen uw tenen alle ruimte die ze nodig hebben. Wissel daarnaast hoge hakken af met lage schoenen.

Maak een afspraak

Loop niet te lang rond met pijn in uw voet. Maak direct en zonder doorverwijzing een afspraak bij Podocentrum Nederland.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.