Mortons neuroom

Klachten bij een Mortons neuroom

De Mortons neuroom is een goedaardige zwelling van een zenuw. Het weefsel rondom de zenuw is verdikt. Een Mortons neuroom zit vaak in de voorvoet, daar waar de tenen beginnen, en drukt door naar de middelste en vierde teen. Het brandige gevoel dat de neuroom van Morton veroorzaakt, zorgt ervoor dat u moeite krijgt met lopen. De pijn die u voelt, straalt uit naar de tenen. Vaak nemen de klachten bij een Mortons neuroom af wanneer u de schoenen uittrekt of rust neemt. In de meeste gevallen is er aan de buitenkant van uw voet niets te zien. Toch voelen uw tenen misschien gevoelloos of juist prikkelend. Dit zijn allemaal symptomen van een Mortons neuroom.

Risicofactoren

Mortons neuralgie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Hiervoor zijn een aantal risicofactoren van groot belang. Het kan mogelijk komen door het dragen van te kleine of te smalle schoenen. Ook het dragen van heel hoge hakken kan ervoor zorgen dat u last krijgt van een zwelling van de zenuwen. Daarnaast vormen sporten die de voet te zwaar belasten een gevaar. Denk aan hardlopen, schaatsen en klimmen.

Behandeling Mortonse neuralgie

Een Mortons neuroom kan vervelende klachten geven. Gelukkig is Mortonse neuralgie goed te behandelen. Draag altijd ruime en comfortabele schoenen en laat uw hoge hakken even staan. Doe uw schoenen uit wanneer het kan, zodat u ze niet langer draagt dan nodig. Een andere behandeling voor Mortonse neuralgie is het dragen van een speciaal zooltje die uw voet ondersteunt. De podoloog kan deze voor u maken.

Diagnose van Mortons neuroom

Om vast te stellen of u Mortons neuroom heeft, kunt u een van onze podologen naar uw voeten laten kijken. We luisteren naar uw klachten en voeren een lichamelijk onderzoek uit. Vaak wordt er ook een röntgenfoto gemaakt om eventuele andere aandoeningen uit te sluiten. Ook kunnen we hierop zien hoe groot de neuroom van Morton is. Deze informatie gebruiken we om de juiste behandeling voor u te bepalen.

Operatie Mortonse neuralgie

De meeste klachten gaan na verloop van tijd weg als u de adviezen van uw podoloog opvolgt. Mocht dat niet zo zijn dan biedt een Morton’s neuroom operatie nog soelaas. Hierbij zal een chirurg het zenuwdeel operatief verwijderen.

Meer weten?

Advies nodig? Maak dan een afspraak bij Podocentrum Nederland. U hoeft hiervoor geen doorverwijzing van de huisarts te hebben.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl