Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Mortons neuroom

Voelt u een zeurderige en branderige pijn in uw voorvoet en bij uw tenen? Dan kan het zijn dat u last heeft van Mortons neuroom, ook wel Mortons neuralgie genoemd. Dit is een aandoening waarbij een zenuw in uw voorvoet is beklemd. Door deze beklemming raken de zenuwen geïrriteerd en gaan ze zwellen. Dit veroorzaakt de pijn in uw voeten en tenen. In deze blog leggen we u meer uit over Mortons neuroom en hoe we deze aandoening kunnen verhelpen.

Neuroom van Mortons staat voor een goedaardige zwelling van een zenuw. Een Mortons neuroom zit vaak in de voorvoet, daar waar de tenen beginnen, en drukt door naar de middelste en de vierde teen. Het branderige gevoel dat de Mortons neuroom veroorzaakt, zorgt ervoor dat u moeite krijgt met lopen. De pijn die u voelt, straalt uit naar de tenen.

Vaak is er aan de buitenkant van uw voet niets te zien. Toch voelen uw tenen misschien gevoelloos of juist prikkelend. Dit zijn allemaal symptomen van deze voetaandoening.

Risicofactoren

Mortons neuralgie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Hiervoor zijn een aantal risicofactoren van groot belang. Het kan mogelijk komen door het dragen van te kleine of te smalle schoenen. Ook het dragen van heel hoge hakken kan ervoor zorgen dat u last krijgt van een zwelling van de zenuwen. Daarnaast vormen sporten die de voet te zwaar belasten een gevaar. Denk aan hardlopen, schaatsen en klimmen.

Behandeling bij Mortons neuroom

Gelukkig is er wat aan deze aandoening te doen. Draag altijd ruime en comfortabele schoenen en laat uw hoge hokken even staan. Doe u schoenen uit wanneer het kan, zodat u ze niet langer draagt dan nodig. Daarnaast kan een podoloog u helpen met het maken van speciale zooltjes om uw voet te ondersteunen.

Om vast te stellen of u Mortons neuroom heeft, kunt u een van onze podologen naar uw voeten laten kijken. We luisteren naar uw klachten en voeren een lichamelijk onderzoek uit. Vaak wordt er ook een röntgenfoto gemaakt om eventuele andere aandoeningen uit te sluiten. Ook kunnen we hierop zien hoe groot de neuroom van Morton is. Deze informatie gebruiken we om de juiste behandeling voor u te bepalen.

Operatie Mortons neuroom

De meeste klachten gaan na verloop van tijd weg als u de adviezen van uw podoloog opvolgt. Mocht dat niet zo zijn dan biedt een Morton’s neuroom operatie nog soelaas. Hierbij zal een chirurg het zenuwdeel operatief verwijderen.

Meer weten?

Advies nodig? Maak dan een afspraak bij Podocentrum Nederland. U hoeft hiervoor geen doorverwijzing van de huisarts te hebben.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.