Mededeling

CORONA

Vanaf 11 mei mogen ook wij de praktijk weer open zetten voor meer dan alleen medisch noodzakelijke zorg. Uiteraard houden wij ons nog steeds aan de nodige voorzorgsmaatregelen. En omdat de gezondheid van u en onze medewerkers voorop staat willen wij u vragen om deze maatregelen goed door te nemen en vooral op te volgen voor u bij ons in de praktijk komt.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten en meer info

Voetklachten

Uw voeten zijn de basis van uw lichaam. Ze zorgen voor uw evenwicht, u loopt ermee, u staat erop.

Voetproblemen kunnen leiden tot andere lichamelijke klachten. En andersom kunnen problemen in bijvoorbeeld uw rug, nek, heup of knieën voetklachten opleveren. Alles in het lichaam hangt met elkaar samen. Uw podotherapeut kijkt dan ook naar het totale lichaam.


Verschillende klachten

Beweeg met de muis over de afbeelding van het lichaam links in de foto. U ziet dan verschillende lichaamsdelen oplichten met mogelijke klachten en uitleg.

Contact

U kunt bij Podocentrum Nederland terecht met een verwijzing van uw (huis)arts. Maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Postcode zoeker

Voer onder uw postcode in voor de vestiging van Podocentrum Nederland bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Stuur een e-mail met uw vraag naar Podocentrum Nederland of maak direct online een afspraak.


Gesprek en onderzoek

Wat houdt het onderzoek in?

1. Inspectie en palpatie
We kijken naar de stand van uw voeten en eventuele afwijkingen daarin. Hierbij betrekken we ook andere delen van uw lichaam, zoals uw rug, heupen en knieën. Ook testen we de reflexen, beweeglijkheid en stabiliteit van uw voeten en enkels. Bij dit deel van het onderzoek hoort ook het bepalen van de pijnplek of wel palpatie: door -zorgvuldig- bewegen en drukken stellen we vast op welke plaatsen en bij welke druk of houding u pijn voelt.

2. Meten en testen met apparatuur
In dit deel van het onderzoek doen we een aantal metingen met apparatuur. Dit kan een echografie zijn, een RS-scan en/of een video opname. We maken in ieder geval altijd een afdruk van uw voet.

Wat kost een onderzoek?

De kosten voor het kennismakingsgesprek en onderzoek zijn
€ 60,00. Controleer hier wat de vergoedingen van uw ziektekostenverzekeraar zijn.


TherapieControle

Controle therapeutische zolen

Ook podotherapeutische zolen moeten gecontroleerd en eventueel bijgesteld worden. Deze maken wij voor u op maat. De eerste controle is meestal na 6 maanden. Soms kan ook een controle na 3 maanden al nodig zijn. De controles zijn belangrijk omdat de zolen de stand van uw voeten en houding veranderen.


Belangrijk!

Therapie voor uw voeten
Podocentrum Nederland biedt u de best passende zorg voor uw voeten. Podotherapie is echter geen wondermiddel. U bent dus niet altijd meteen van uw klachten af. Uw lichaam zal even aan de behandeling en hulpmiddelen moeten wennen. Dat kan enige tijd duren en vraagt soms ook om bijstelling.