Voetproblemen

Heeft u last van vermoeide voeten? Voelt u pijn in de bal van uw voet? Heeft u een felle, aanhoudende pijn onder uw hiel, veroorzaakt door hielspoor? Of heeft u problemen met het dragen van schoenen door eelt, likdoorns, platvoeten, vergroeiingen of nagelproblemen? Laat uw voetproblemen behandelen door een specialist, maak een afspraak bij een Podocentrum bij u in de buurt.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Voetproblemen kunnen u flink belemmeren in uw dagelijks leven. Podocentrum Nederland is gespecialiseerd in het behandelen van voetproblemen. Onze specialisten helpen u bij uw voetproblemen met de best passende therapie, zodat u snel van uw voetklachten af bent.

Podocentrum Nederland, specialist in voetproblemen

Voetproblemen zijn niet alleen erg vervelend en lastig, ze kunnen ook leiden tot andere lichamelijke klachten. En andersom kunnen problemen in bijvoorbeeld uw rug, nek, heup of knieën voetklachten opleveren. Alles in het lichaam hangt met elkaar samen. Uw podotherapeut is niet alleen specialist in voetproblemen, maar kijkt naar het totale lichaam.

Hielspoor

De meest voorkomende hielklacht op dit moment is de hielspoor. Dit is meestal een verzamelnaam voor verschillende voetproblemen in de hiel. De meest voorkomende is de plantaire fasciitis, dat is een ontsteking aan de onderkant van de voetzool.
Wij zien de laatste tijd een toename van deze hielklachten. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door teveel slappe en zachte schoenzolen en schokdempende elementen in schoenen.

Voetproblemen onderkant voet

Als u last heeft van problemen aan de onderkant van uw voet, weet u dat het pijnlijk, hinderlijk en zelfs beperkend kan zijn. Er zijn diverse oorzaken van voetproblemen aan de onderkant van de voet. De meest voorkomende oorzaak is overpronatie. Dit betekent dat de voet overmatig gekanteld wordt tijdens het lopen of staan. De spieren in het midden van de voet zijn te slap en de enkel moet compenseren voor het verminderde ondersteunende vermogen. Dit zorgt voor voetproblemen aan de onderkant van de voet door de druk. Dit kan komen door een toename in gewicht, een zwangerschap of het dragen van schoenen met een zwakke zool. Voetproblemen aan de onderkant van uw voet kunnen daarnaast veroorzaakt worden door stijve spieren in de kuiten en de achillespees.

Voetproblemen zijkant voet

Voetproblemen aan de zijkant van uw voet kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende is een zeurende en stekende pijn aan de buitenzijde van uw voet, veroorzaakt door overbelasting van de pees. Deze pijn kan uitstralen naar de enkel, wat leidt tot tintelende en dove gevoelens aan de zijkant van de voet. Andere veel voorkomende voetproblemen aan de zijkant van de voet zijn bultjes en eeltplekken (likdoorns). Likdoorns zijn kegelvormige eeltplekken die naar de binnenkant van uw voet groeien en druk veroorzaken aan de zijkant van de voet. Vrouwen ervaren dit probleem meer dan mannen, aangezien zij vaker smallere schoenen dragen. Mannen daarentegen dragen regelmatig schoenen die losser om de voet zitten.

Advies voetproblemen

Veel voetproblemen worden veroorzaakt door slecht passende of verkeerde schoenen. Wij adviseren u graag over de schoenen die u het beste kunt dragen om voetproblemen te voorkomen. Waar moet u bijvoorbeeld op letten bij het kopen van schoenen?

Géén eigen risico

U kunt bij Podocentrum Nederland terecht zónder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. U betaalt daarvoor dus géén eigen risico.
Maak direct een afspraak bij een specialist!

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl