Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Metatarsalgie

Metatarsalgie is een is een verzamelnaam voor veelvoorkomende voetklachten. In deze blog vertellen we u meer over metatarsalgie en de verschillende aandoeningen die hieronder vallen.

Metatarsalgie: de verzamelnaam voor voetaandoeningen

Heeft u pijnlijke voeten tijdens het lopen of wandelen? Dan kunt u last hebben van metatarsalgie. Deze Latijnse benaming staat voor pijn aan de middenvoetsbeentjes. Het is een medische term voor veelvoorkomende voetklachten. In deze blog vertellen we u meer over wat metatarsalgie is en welke verschillende voetaandoeningen hieronder vallen.

Steken, vergroeiingen of acute of aanhoudende pijnscheuten in uw voet. Voetpijn is vaak het gevolg van overbelasting aan de onderkant van de voet. Lopen of zelfs staan wordt hierdoor lastig. Onder metatarsalgie vallen meerdere aandoeningen aan de voorvoet. Dit zijn de meest voorkomende:

Hallux Valgus

Heeft u aan de zijkant van uw voet een pijnlijke knobbel? En past uw voet daardoor niet goed in uw schoen? Bij hallux valgus groeit de grote teen scheef naar binnen over uw andere tenen heen. Hierdoor ontstaat er een pijnlijke bult aan de buitenkant. Deze knobbel noemen we een ‘bunion’.

Om uw pijn te verlichten, kunnen we podotherapeutische zolen maken die de teenstand corrigeert.

Hallux rigidus

Voelt uw grote teen juist stijf aan en kunt u daardoor uw tenen niet goed bewegen? Dan kan er sprake zijn van hallux rigidus. In minder ernstige gevallen wordt dit hallux limitus genoemd. De grote teen is verstijft doordat de gewrichten tussen de botjes van de teen zijn versleten. Uw teen kan niet meer goed afwikkelen en dat veroorzaakt pijn bij het lopen. De klachten ontstaan vaak in de ochtend en verdwijnen vaak weer als u beweegt. Een podotherapeutische zool kan deze klachten verhelpen.

Mortonse neuralgie

Heeft u tijdens het lopen of sporten plotseling pijnaanvallen in de voorvoet en in uw tenen? Dan zou het kunnen dat u last heeft van mortonse neuralgie, ook wel Mortons neuroom genoemd. Dit is een aandoening waarbij de zenuwen tussen twee middenvoetsbeentjes bekneld zitten. Op den duur worden deze periodes van pijn steeds langer. Om van uw pijn af te komen, is het belangrijk dat de zenuwen weer de ruimte krijgen die ze nodig hebben. Dit kan door podotherapeutische inlegzolen of een teenorthese.

Metatarsalgie voorkomen

Metatarsalgie ontstaat door overbelasting van uw voeten. Bijvoorbeeld door ongetraind te gaan sporten of een flink eind te wandelen. In uw voeten zitten tenslotte veel middenvoetsbeentjes, zenuwen en pezen. Het botvlies rond de kopjes raakt door overbelasting ontstoken en dat geeft uiteindelijk klachten.

Ook simpelweg ouder worden, kan ervoor zorgen dat u voetklachten krijgt. Het vetkussen onder uw voet wordt, naarmate we ouder worden, minder dik. Hierdoor ontstaat er meer druk op de kopjes van de middenvoetsbeentjes.

Metatarsalgie behandeling

Het juiste paar schoenen dragen, is in alle gevallen een grote must. Te hoge hakken of te slappe schoenen zorgen voor onnodig veel druk op de voeten. Heeft u pijn bij het lopen? Of staat u ’s ochtends vroeg op met pijn in uw voeten? Dan is het raadzaam dat u informeert naar onze metatarsalgie behandeling. Het belangrijkste is dat u niet te lang met metatarsalgie blijft rondlopen.

U kunt direct en zonder doorverwijzing een afspraak maken bij Podocentrum Nederland. Ons medische team staat voor u klaar.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.