Stekende pijn in voet in rust

Een onaangename en veelgehoorde voetklacht is stekende pijn in voet in rust. Na een fijne wandeling, intensief sporten of andere activiteit waarbij u veel heeft gelopen of gestaan pakt u uw moment van rust. Maar juist dan ervaart u de stekende pijn in uw voet. Stekende pijn kan zich op verschillende plekken in de voet voordoen. Podocentrum Nederland vertelt er graag wat meer over.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Pijnlijke voeten vervelend en belemmerend

Een stekende pijn in de voeten, of dat nu in de tenen, voorin de voet of de hiel is, is erg vervelend. Stekende pijn in voet in rust is een pijn die vaak plotseling optreedt en scherp, prikkend of zelfs snijdend aanvoelt. In sommige gevallen verdwijnt de pijn als u weer loopt, maar de pijn kan ook blijven. Een stekende pijn in voet en rust kan verschillende oorzaken hebben. Van een zenuwprobleem tot overbelasting. En ook in rust kan een pijnlijke voet belemmerend zijn.

Zenuwpijn in de voet

Zenuwpijn in de voet voelt stekend en brandend aan en wordt ook wel neuropathische pijn genoemd. Dit kan veroorzaakt worden door een beknelde zenuw of irritatie van de zenuw. Deze pijn voelt doorgaans anders aan dan bijvoorbeeld spierpijn. Zenuwpijn in de voet kan duiden op bijvoorbeeld Morton’s neuroma. Er is dan sprake van een zenuwverdikking tussen de middenvoetsbeentjes. De verdikte zenuw kan voorvoetpijn veroorzaken of een stekende pijn in de tenen.

Ontsteking van de voet

Een andere oorzaak die we regelmatig tegenkomen als het gaat om stekende pijn in voet in rust is een ontsteking in de voet. Naast de pijn kan het aangetaste gebied van de voet rood en gezwollen zijn en warm aanvoelen. Dat is natuurlijk erg vervelend. Er kan in dit geval sprake zijn van een peesontsteking in de voet. De medische term voor een peesontsteking is tendinitis. Een peesontsteking kan op verschillende plekken in de voet ontstaan. Mensen die herhaaldelijk eenzelfde beweging maken of sporters met een intensief sportprogramma kunnen bijvoorbeeld last krijgen van een ontsteking in de voet.

Overbelasting van de voet

Stekende pijn in de voet in rust kan ook veroorzaakt worden door overbelasting van de voet. De spieren, pezen of gewrichten in de voet zijn dan overbelast en dat kan leiden tot pijnlijke steken na bijvoorbeeld langdurig staan. Overbelasting van de voet kan onder andere ontstaan door teveel fysieke activiteit, verkeerde schoenen, te zware belasting of slechte voetmechanica.

Uiteenlopende oorzaken van stekende pijn in voet in rust

Hierboven hebben we een aantal oorzaken beschreven die kunnen leiden tot een stekende pijn in uw voet in rust. En dat is natuurlijk ontzettend vervelend. We ontvangen regelmatig mensen bij Podocentrum Nederland die te kampen hebben met zenuwpijn, een ontsteking over overbelasting van de voet. Maar er zijn ook nog andere oorzaken die kunnen zorgen voor een stekende pijn in uw voet. Wij helpen u graag verder.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl