Hielspoor behandeling

Hielspoor is akelige en hardnekkige klacht die veel pijn kan veroorzaken. Hielspoor moet consequent en langdurig behandeld worden. Lees meer over hielspoor en de effectieve behandeling door Podocentrum Nederland.

Klachten en symptomen bij hielspoor

Voelt u pijn onder uw voet? Heeft u het gevoel dat de hele onderkant van uw voet beurs aanvoelt? Of heeft u na lang zitten pijn onder uw voet? Dit zijn typische symptomen van hielspoor. Veel voorkomende symptomen zijn:

  • Pijn onder de voet.
  • Hielpijn tijdens autorijden.
  • Pijn onder de voet na stilzitten.
  • Pijn onder de voet, zonder dat u de pijn precies kan aanwijzen.

Komen bovenstaande symptomen u bekend voor? Dan heeft u waarschijnlijk hielspoor. Het is belangrijk om hielspoor te behandelen. Zonder behandeling zullen uw klachten langer aanblijven en zal de pijn heftiger zijn. Kortom, een goede behandeling bij hielspoor is belangrijk.

Hielspoor behandeling

Het is belangrijk om je hielspoor te laten behandelen. Helaas is hielspoor een heel hardnekkige klacht die langdurig en vooral consequent behandeld moet worden. De meest voorkomende én effectieve hielspoor behandeling is het toepassen van zolen. Hielspoor wordt immers veroorzaakt door een verkeerde druk onder de voet, wat vaak komt door het dragen van slappe zolen. Een aangemeten zool verlegd de druk van je voet, wat de klachten doet afnemen.

Hielspoor behandelen met zolen

De meest voorkomende behandeling van hielspoor in ons Podocentrum is dan ook het aanpassen van een zooltje. Onze podotherapeuten behandelen hielspoor 9 van de 10 keer met zolen. Alleen hiermee verleg je de druk onder de voeten, wat immers de oorzaak is van hielspoor. Hoe een behandeling met zooltjes er precies uitziet verschilt per persoon. In sommige gevallen komt er bij de hiel een uitsparing in de zool om de druk te verleggen. Hielspoor behandelen met aangemeten zooltjes is de meest effectieve manier van behandelen. Wilt u zooltjes laten aanmeten? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Overige hielspoor behandelingen

Naast hielspoor behandelen zijn er nog meer methodes om hielspoor te behandelen. Sommige mensen kiezen ervoor naar de fysiotherapeut te gaan voor shockwave therapie. Daarnaast zijn er behandelingen als een hielspoor sok of masseren, maar deze behandelingen hebben volgens ons te weinig effect. De best hielspoor behandeling is een op maat aangemeten zool die de druk verlegd.

Een langdurige en consequente hielspoor behandeling

Hielspoor is vaak langdurig en moet vooral consequent behandeld worden. Wij geven daarom altijd als advies om iedere stap die je zet op zolen te zetten. En dat geldt zelfs wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts enkele stappen loopt. Je wilt voorkomen dat er een harde ondergrond onder de hak komt. Alleen met een (langdurige) consequente behandeling verminderen de klachten van hielspoor. Wilt u meer weten over een effectieve behandeling van hielspoor? Neem contact op met onze podotherapeuten.

Dit kan je zelf doen bij hielspoor

Vaak krijgen wij de vraag wat je zelf kan doen tegen hielspoor. Onderstaand enkele behandelingsadviezen van onze podotherapeuten.

  • Koel de hiel bij pijn. Dit kan door bijvoorbeeld een lege frisdrankfles te vullen met water en dit in te vriezen. De ingevroren fles wikkel je in een doek en leg je op de grond. Zet de voet op de fles en rol vanaf het midden van de voet naar de hak. Herhaal dit ongeveer 5 minuutjes.

Oefeningen bij hielspoor behandeling

Soms adviseren wij om oefeningen te doen. Onderstaand enkele oefeningen bij de behandeling van hielspoor.

  • Train je kuitspier: rek de kuitspier op door met de tenen op de trap te gaan staan. En laat dan de hakken zakken. Zo komt de kuitspier op spanning.
  • Ga met 1 been naar achter staan, het voorste been gebogen met de knie boven de enkel en de achterste voet plat op de grond. Druk dan de tenen in de grond en ontspan weer. Herhaal dit een aantal keer per dag.

Oorzaak van hielspoor

Hielspoor wordt veroorzaakt door overbelasting aan de hiel en pezen. In de meeste gevallen is de oorzaak van hielspoor het dragen van schoenen met slappe en zachte zolen zonder schokdempers. Hierdoor komt er te veel druk op de voet en ontstaat er een verkeerde afwikkeling. Het gevolg is dat de hiel en aanhechtende pezen overbelast raken. En dit is het akelige gevoel aan de onderkant van uw voet, de fasciitis plantaire.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl