Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Hielspoor: wat is het en wat kun je er tegen doen?

Heeft u bij het opstaan pijn in uw hiel? En loopt u vervolgens de pijn ‘eruit’? Dan heeft u waarschijnlijk hielspoor. Wat is hielspoor en hoe kunt u het behandelen?

Steeds meer mensen hebben last van hielpijn. In de meeste gevallen komt dat door het dragen van schoenen met slappe en zachte zolen zonder schokdempers. Er komt hierdoor te veel druk op de voet en ontstaat er een verkeerde afwikkeling. Het gevolg is dat akelige gevoel aan de onderkant van uw voet, de fasciitis plantaire.

Hielspoor symptomen

Heeft u na lang stilzitten pijn onder uw voet? Voelt de onderkant stijf en gespannen aan en doet uw achillespees ook zeer? Kunt u de pijn niet precies aanwijzen doordat de gehele onderkant van uw voet beurs aanvoelt? Dit zijn symptomen van hielspoor: de verzamelnaam voor veel voorkomende hielklachten.

Hoewel de klachten meestal na een aantal weken afnemen, is het onverstandig om ermee door te lopen. De kans is groot dat de pijn gewoon weer terugkomt. Komen bovenstaande symptomen u bekend voor? Dan raden wij u aan om een afspraak in te plannen bij een podotherapeut.

Wat te doen bij hielspoor?

Allereerst is het van groot belang om uw voetstand te corrigeren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van corrigerende zolen. Op deze manier ontlasten we uw voeten. Daarnaast moet u uw voet veel rust gunnen. Ontspanning draagt immers bij aan het herstel.

Loopt u te lang door met een pijnlijke hiel? Dan is de kans groot dat er een kalkophoping, slijmbeursontsteking of een tarsaal tunnelsyndroom ontstaat. Dit kunnen we op een röntgenfoto of een echo zien. In deze gevallen is een podotherapeutische corrigerende zool wenselijk. Deze op uw voet afgestemde zool zorgt ervoor dat uw zenuwen niet langer worden geprikkeld.

Voetanalyse

Voordat onze podotherapeut aan de slag gaat met uw hielspoor zooltje, analyseren we eerst uw looppatroon en de bewegingen in de gewrichten rond de enkel. Dit om eventuele beperkingen uit te sluiten. Het gespecialiseerde team van Podocentrum Nederland gebruikt hiervoor een sensormat. Met deze sensormat kunnen we alle informatie over uw voet verzamelen, zoals druk, beweging en belasting. Aan de hand van deze analyse en een volledig voetgericht onderzoek maken wij uw podotherapeutische corrigerende zooltjes.

Hielspoor? Blijf er niet te lang mee rondlopen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.