Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Welke inlegzolen zijn er?

Een verzwikte enkel, platvoeten of pijn bij het sporten? Inlegzolen zorgen voor verlichting. Er zijn online of in de winkel heel wat verschillende inlegzolen te koop. U kunt ze echter ook op maat laten maken door een podotherapeut. In deze blog leggen we het verschil uit tussen de ‘gewone’ steunzolen en podotherapeutische inlegzolen.

Steunzolen geven alleen steun waardoor de spieren luier worden, deze moet je dan ook je verdere leven blijven dragen. Podotherapeutische zolen corrigeren waardoor de spieren geactiveerd worden en zo de stand van de voet verandert. Hierdoor worden de spieren actiever/sterker, waardoor je vooral bij kinderen ziet dat ze na de groei geen inlegzolen meer nodig hebben.

Steunzool zonder correctie

Een steunzool wordt gemaakt van hard en stug materiaal. Gebruikt u een standaard steunzool, dan wordt deze niet gecontroleerd of bijgesteld door een podotherapeut. Het verlicht enkel en alleen uw voet en daarmee tijdelijk uw klachten.

Het gebruik van deze soort inlegzooltjes is dus niet zo goed voor uw spieren. Doordat ze alleen steun geven, worden uw spieren lui. Ze worden niet langer uitgedaagd het lichaam zelf te dragen. Hierdoor is de kans dat u uw hele leven zooltjes moet dragen vrij groot.

Podotherapeutische inlegzolen op maat

Wat kunt u dan beter gebruiken als u voetklachten heeft? Wij raden aan om podotherapeutische inlegzooltjes te nemen. Deze zijn beter voor uw voeten dan de standaard steunzool. Het materiaal waarvan ze worden gemaakt is een stuk flexibeler. Podotherapeutische zolen corrigeren bovendien uw voeten, waardoor uw spieren worden geactiveerd. Zo verandert de stand van uw voet en worden uw spieren sterker. Voor het beste resultaat is het dus belangrijk dat u speciale podotherapeutische inlegzolen laat aanmeten. Voor sporters adviseren we speciale corrigerende sportzolen.

Inlegzolen laten aanmeten

Wilt u podotherapeutische inlegzooltjes? Dan komt daar ook een stukje therapie bij kijken. Op basis van onderzoek bepalen we namelijk welk zooltje u nodig heeft. Corrigerend, drukverdelend en/of stimulerend. We controleren de podotherapeutische inlegzolen na 3 maanden en stellen de zooltjes waar nodig bij. Alleen zo kunnen we de stand van uw voeten veranderen en daarmee dus uw houding.

Maak een afspraak

Benieuwd of inlegzolen uw klachten kunnen verlichten? Maak dan een afspraak bij Podocentrum Nederland. Zooltjes worden vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. En het mooiste is: u hoeft geen doorverwijzing van de huisarts te hebben.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.