Lage rugklachten

Lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Het nadeel van deze klacht is dat deze vaak terugkeert. Lage rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Eén daarvan is voetproblemen. In dat geval kan een steunzool de uitkomst bieden. Bij Podocentrum Nederland kijken we graag samen naar een oplossing voor uw lage rugklachten.

Mogelijke oorzaken lage rugklachten

Pijn in de onderrug kan opeens ontstaan of langzaam komen. Om u van de juiste behandeling te voorzien is het belangrijk de mogelijke oorzaak van uw klachten goed in beeld te krijgen. Lage rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van overbelasting en in andere gevallen is er sprake van een verkeerde werk- of sporthouding, maar ook voetproblemen of een beenlengteverschil kunnen pijn in de onderrug veroorzaken.

Lage rugklachten door voetproblemen

Uw pijnklachten kunnen dus ook veroorzaakt worden door voetproblemen. Om te voorkomen dat de klachten langdurig aanhouden en zelfs chronisch worden, is het van belang dat deze problemen tijdig in kaart gebracht worden. Op het moment dat er sprake is van voetproblemen, die de lage rugpijn veroorzaken, kunnen we deze bij Podocentrum Nederland goed verhelpen.

Behandeling lage rugklachten door  podotherapeut

De podotherapeuten van Podocentrum Nederland kijken graag met u mee naar een passende oplossing voor uw klachten. Als uw lage rugklachten veroorzaakt worden door een verkeerde voetstand, kan een steunzool de uitkomst bieden. De steunzool bevordert een stabiele houding, waardoor rugklachten kunnen verminderen of zelfs verholpen worden.

Wat kunt u zelf doen bij deze klachten?

Het is bij lage rugklachten belangrijk dat u blijft bewegen. Probeer alles wat u nog kunt doen, te blijven doen. Ook regelmatig van houding wisselen kan helpen om de pijn te verminderen. Daarnaast helpt het ook om stress te verminderen en goed te slapen. Last van hevige pijn? Een pijnstiller kan verlichting bieden.

U kunt bij ons terecht met verwijzing van uw huisarts, maar het is ook mogelijk direct contact met ons op te nemen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl