Informatie Corona: Podocentrum Nederland hanteert aangepaste maatregelen. Meer info

Steunzolen

Steunzolen zijn inlegzolen die de functie van uw voeten ondersteunen en die drukplekken ontlasten. We maken hierbij onderscheid tussen steunzolen en podotherapeutische zolen. Naast steunzolen maken wij ook podotherapeutische zolen en sportzolen. Deze inlegzolen verschillen van elkaar in opbouw en materiaal. Op basis van een onderzoek bepalen wij wat u nodig heeft: corrigeren, druk verdelen en/of stimuleren. Dit bepaalt de opbouw van de zool, de keuze van het materiaal en of u een steunzool, podotherapeutische zool of sportzool nodig heeft.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Steunzool

Steunzolen zijn hard en stug. Ze worden op maat aangemeten en gemaakt voor blijvend gebruik. Uw steunzolen hoeven niet gecontroleerd en bijgesteld te worden. Steunzolen zorgen ervoor dat de druk onder de voeten egaal verdeeld wordt. Dit zorgt voor een evenwichtige belasting. Een steunzool corrigeert niets, maar ondersteunt de voet en verlicht klachten.

Steunzolen aanmeten

Een steunzool wordt altijd per voet aangemeten, iedere voet is immers anders. Het aanmeten van de steunzool gebeurt door uw houding en looppatroon te analyseren en de drukverdeling onder uw voeten te meten. Aangemeten steunzolen zorgen voor een op maat gemaakte oplossing voor uw voetprobleem. Wilt u steunzolen laten aanmeten? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen in Gelderland.

Voordelen steunzolen

  • Evenwichtige belasting.
  • Ondersteunt en verlicht.
  • Eenmalig aanmeten, geen controles
  • Voor blijvend gebruik.

Wilt u steunzolen laten aanmeten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Podotherapeutische zool

In tegenstelling tot steunzolen is een podotherapeutische zool een actief corrigerende en daarom flexibele zool. Wij maken de zool voor u op maat. Dit is echt therapie, daarom is controle en bijstellen van de podotherapeutische zool nodig. De eerste controle is meestal na 6 maanden. Soms kan ook een controle na 3 maanden al nodig zijn. De controles zijn belangrijk omdat de zolen de stand van uw voeten en de houding veranderen.

Voordelen podotherapeutische zool

  • Corrigerende functie.
  • veranderd de stand van uw voeten en houding.

Sportzolen

Sportzolen verbeteren de functie van de voeten en ontlasten drukplekken. Hierdoor zijn voetklachten als een verzwikte enkel, hielspoor en eeltvorming te verhelpen of te verlichten met een corrigerende sportzool. Het gebruik van sportzolen is niet altijd een oplossing van voetproblemen. Bij overbelasting van het lichaam is er méér nodig dan alleen corrigerende sportzolen. Toekomstige blessures kunnen voorkomen worden door een mogelijk te zwaar of eenzijdig trainingsschema aan te passen. Daarnaast is het van groot belang te sporten met goed passend sportmateriaal. Wij adviseren u graag over sportzolen, een passend trainingsschema en het juiste sportmateriaal. Heeft u vragen over sportzolen of wilt u sportzolen laten aanmeten? Neem contact met ons op.

Vergoedingen steunzolen

Steunzolen worden vergoed vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor de kosten van steunzolen, podotherapeutische zolen en sportzolen betaalt u dus géén eigen risico. Heeft u alleen een basisverzekering dan krijgt u helaas geen vergoeding voor steunzolen. De vergoeding voor steunzolen is per verzekeraar en verzekeringspakket verschillend. Wilt u meer weten over de vergoeding van steunzolen? neem contact op met één van onze medewerkers.

Wat kosten steunzolen? 

De kosten voor steunzolen zijn afhankelijk van het type inlegzool, dit wordt bepaald tijdens het onderzoek. De kosten voor het kennismakingsgesprek en onderzoek zijn € 55,00. Ook dit wordt vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering.

Wilt u meer weten over steunzolen, het aanmeten van steunzolen en wat uw vergoeding is? Neem contact op met één van onze medewerkers om te controleren welke vergoeding uw ziektekostenverzekeraar biedt.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.