Steunzolen

Inlegzolen verbeteren de functie van uw voeten en ontlasten drukplekken. We maken hierbij onderscheid tussen steunzolen en podotherapeutische zolen. Op basis van het onderzoek bepalen we welke inlegzool u nodig heeft: corrigeren, druk verdelen en/of stimuleren. Dit bepaalt de opbouw van de zool en de keuze uit de verschillende materialen.

Steunzool

Een steunzool is hard en stug. Deze wordt gemaakt voor blijvend gebruik en hoeft niet gecontroleerd en bijgesteld te worden. Een steunzool corrigeert niets, maar ondersteunt de voet en verlicht klachten.

Podotherapeutische zool

De podotherapeutische zool is een actief corrigerende en daarom flexibele zool. Wij maken de zool voor u op maat. Dit is echt therapie, daarom is controle en bijstellen van de zool nodig. De eerste controle is meestal na 6 maanden. Soms kan ook een controle na 3 maanden al nodig zijn. De controles zijn belangrijk omdat de zolen de stand van uw voeten en houding veranderen.

Sportzolen

Voetklachten als een verzwikte enkel, hielspoor en eeltvorming zijn te verhelpen en/of te verlichten met corrigerende sportzolen. Sportzolen verbeteren de functie van de voeten en ontlasten drukplekken. Bij overbelasting van het lichaam is echter méér nodig dan alleen corrigerende sportzolen. Het aanpassen van een mogelijk te zwaar of eenzijdig trainingsschema of sporten met beter passend sportmateriaal, kan toekomstige blessures voorkomen. Wij adviseren u hier graag over.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

De kosten voor het kennismakingsgesprek en onderzoek zijn € 55,00. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. U betaalt daarvoor dus géén eigen risico. U kunt bij Podocentrum Nederland terecht zónder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.