Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten

Steunzolen

Steunzolen zijn inlegzolen die de functie van uw voeten ondersteunen en die drukplekken ontlasten. We maken hierbij onderscheid tussen steunzolen en podotherapeutische zolen. Naast steunzolen maken wij ook podotherapeutische zolen en sportzolen. Deze inlegzolen verschillen van elkaar in opbouw en materiaal. Op basis van een onderzoek bepalen wij wat u nodig heeft: corrigeren, druk verdelen en/of stimuleren. Dit bepaalt de opbouw van de zool, de keuze van het materiaal en of u een steunzool, podotherapeutische zool of sportzool nodig heeft.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Steunzool

Steunzolen zijn hard en stug. Ze worden gemaakt voor blijvend gebruik en hoeven niet gecontroleerd en bijgesteld te worden. Steunzolen zorgen ervoor dat de druk onder de voeten egaal verdeeld wordt, dit zorgt voor een evenwichtige belasting. Een steunzool corrigeert niets, maar ondersteunt de voet en verlicht klachten.

Steunzolen aanmeten

Een steunzool wordt altijd per voet aangemeten, iedere voet is immers anders. Het aanmeten van de steunzool gebeurt door uw houding en looppatroon te analyseren en de drukverdeling onder uw voeten te meten. Aangemeten steunzolen zorgen voor een op maat gemaakte oplossing voor uw probleem. Wilt u steunzolen laten opmeten? Maak een afspraak bij een Podocentrum bij u in de buurt.

Podotherapeutische zool

In tegenstelling tot steunzolen is een podotherapeutische zool een actief corrigerende en daarom flexibele zool. Wij maken de zool voor u op maat. Dit is echt therapie, daarom is controle en bijstellen van de zool nodig. De eerste controle is meestal na 6 maanden. Soms kan ook een controle na 3 maanden al nodig zijn. De controles zijn belangrijk omdat de zolen de stand van uw voeten en de houding veranderen.

Sportzolen

Sportzolen verbeteren de functie van de voeten en ontlasten drukplekken. Hierdoor zijn voetklachten als een verzwikte enkel, hielspoor en eeltvorming te verhelpen of te verlichten met een corrigerende sportzool. Het gebruik van sportzolen is niet altijd een oplossing van voetproblemen. Bij overbelasting van het lichaam is er méér nodig dan alleen corrigerende sportzolen. Toekomstige blessures kunnen voorkomen worden door een mogelijk te zwaar of eenzijdig trainingsschema aan te passen. Daarnaast is het van groot belang te sporten met goed passend sportmateriaal. Wij adviseren u graag over sportzolen, een passend trainingsschema en het juiste sportmateriaal.

Kosten steunzolen

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor de kosten van steunzolen, podotherapeutische zolen en sportzolen betaalt u dus géén eigen risico. De kosten voor het kennismakingsgesprek en onderzoek zijn € 55,00. Ook dit wordt vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering. De kosten van de inlegzool zijn afhankelijk van het type inlegzool, dit wordt bepaald tijdens het onderzoek.

Wilt u weten over steunzolen en wat uw vergoeding is? Neem contact op met één van onze medewerkers om te controleren welke vergoeding uw ziektekostenverzekeraar biedt.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.