Steunzolen aanmeten

Heeft u last van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, lage rug of heupen? In veel gevallen kunnen steunzolen verlichting geven. Deze uitneembare zolen corrigeren namelijk de stand van de voeten en ontlasten drukplekken. Om te bepalen of een steunzool de juiste behandeling is voor uw klachten starten we met een kennismakingsgesprek. Wanneer hieruit blijkt dat de steunzool een goede behandeling is voor uw klacht, zullen we de steunzolen aanmeten. Dit doen onze podotherapeuten met behulp van innovatieve apparatuur.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek en onderzoek

Tijdens het kennismakingsgesprek met onze podotherapeut bespreken we uw klachten. De stand van uw voeten wordt bekeken en ook uw rug, heupen en knieën worden onderzocht. Ook testen we de stabiliteit, reflexen en beweeglijkheid van uw voeten en enkels. Bij dit eerste onderzoek bekijken we ook waar de pijnplek(ken) zitten. Door uw voeten zorgvuldig te bewegen en te drukken stellen we vast op welke plek, bij welke druk en in welke houding u pijn voelt. Ten slotte wordt er een loopanalyse uitgevoerd. Deze analyse geeft veel informatie over uw loopstijl en – techniek. Wanneer uit de resultaten van deze onderzoeken blijkt dat steunzolen uw klachten kunnen verminderen, zal de podotherapeut de steunzolen aanmeten.

Steunzolen aanmeten met apparatuur

Uit de eerste onderzoeken is gebleken dat steunzolen de geschikte behandeling is voor uw klachten. In dat geval starten onze podotherapeuten met het aanmeten van de zolen. De eerste stap voor steunzolen aanmeten is het maken van een voetafdruk. Er wordt een blauwdruk of 2D-scan van uw voet gemaakt om zo te bekijken hoe u op uw voet staat. We maken meestal naast een 2D-scan ook een RS-scan. In dit geval vraagt de podotherapeut u om over een sensormat te lopen. Deze mat is gekoppeld aan een computer. Het systeem registreert de beweging en drukverdeling van uw voeten, waarna er een dynamische afdruk van uw voeten wordt gemaakt. Met de resultaten van deze onderzoeken worden de steunzolen perfect voor u op maat gemaakt.

Kosten steunzolen aanmeten

De kosten voor het kennismakingsgesprek en de onderzoeken voor het aanmeten van steunzolen zijn €65,00. Deze kosten worden in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. De kosten voor de steunzolen zelf bedragen €95,00 voor kinderen tot en met 16 jaar en €120,00 wanneer u ouder bent dan 17 jaar. Voor een controle afspraak wordt €35,00 in rekening gebracht. Steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Voor steunzolen betaalt u dus géén eigen risico. De vergoeding voor steunzolen (aanmeten) verschillen per verzekeraar en verzekeringspakket.

Wilt u graag een steunzool laten aanmeten? U kunt bij ons terecht met, of zonder, een verwijzing van uw arts, maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Onze locaties voor het aanmeten van steunzolen

Podocentrum Nederland heeft voor het aanmeten van steunzolen verschillende locaties. Bekijk welke van onderstaande locaties u het makkelijkste kunt bereiken en maak een afspraak!

Podocentrum Nederland in Apeldoorn

Kruizemuntstraat 110
7322 MA Apeldoorn
t. 055 – 366 01 11

Onze locatie in Apeldoorn – Kerschoten

Musschenbroekstraat 25
7316 JD Apeldoorn
t. 055 – 366 01 11

Steunzolen aanmeten in Epe

Korte Veenteweg 13
8161 PC Epe
t. 0578 – 62 80 20

Podocentrum Nederland in Nunspeet

Stationslaan 11
8071 CJ Nunspeet
t. 0341 – 74 54 55

Onze locatie in Vaassen

Dorpsstraat 84
8181 BT Vaassen
t. 0578 – 62 80 20

Steunzolen aanmeten in Zutphen

Berkelsingel 120
7201 BN Zutphen
t. 0578 – 62 80 20X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl