Steunzolen voor kinderen

Het is uiteraard erg vervelend als uw kind voetklachten heeft en daardoor pijn ervaart. Steunzolen voor kinderen geven uw kind extra ondersteuning en bevorderen een goede houding. Bovendien houden we rekening met de groei van uw kind. Zo maken we de voorkant van de zolen niet te kort, waardoor ze nauwsluitend in de schoen gestopt worden. Daarbij is het van belang dat de steunzolen voor kinderen elk halfjaar gecontroleerd worden. Hierdoor krijgen de voeten van uw kind de kans om op de juiste manier te groeien. Op deze manier kunnen afwijkingen en pijnklachten voorkomen én verholpen worden. Zo kan uw kind stabieler en rechter staan.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

 

Wanneer steunzolen voor kinderen

Of uw kind steunzolen nodig heeft, is onder meer afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Daarnaast is het afhankelijk van het soort (pijn)klachten. Vanaf de geboorte maken de voeten van kinderen een grote verandering door. De eerste acht jaar is het nog niet noodzakelijk dat kinderen steunzolen dragen. Vanaf het zesde levensjaar kunnen steunzolen een uitkomst bieden voor uw kind. Wanneer onderstaande situaties zich voordoen kunnen we bij Podocentrum Nederland vanaf 6 jaar iets betekenen voor uw kind, maar het liefst vanaf 8 jaar. Dit hangt af van de stand van de voeten.

Op het moment dat u een afwijkende voetstand opmerkt, er sprake is van overbelasting of uw kind klaagt over pijn, kunnen steunzolen verlichting en ondersteuning bieden. Daarnaast is het verstandig om een specialist te raadplegen als de volgende situaties zich voordoen:

  • Regelmatig struikelen over de voeten
  • Pijnklachten in de voeten en/of benen
  • Regelmatig verzwikken van de enkels
  • Bij eigen twijfels over het stappatroon van uw kind
  • Abnormale slijtage van de schoenen

Doordat de voeten van uw kind groeien is het van belang dat de zolen elk half jaar gecontroleerd worden. Op deze manier kunnen de voeten in de juiste stand groeien. Mogelijk zijn er dan na de groei geen steunzolen meer nodig. Helaas biedt dit geen garantie.

 

Steunzolen voor kinderen basisverzekering

Vanuit de basisverzekering worden steunzolen op dit moment niet vergoed. Wel kunt u een aanvullende verzekering nemen die de steunzolen voor kinderen vergoedt. Let hierbij op dat de kosten voor de podotherapie ook onder deze verzekering vallen. Wilt u zeker weten of de steunzolen binnen uw aanvullende verzekering vallen? Controleer dit dan bij uw zorgverzekering of neem contact op met onze assistentes.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl