Informatie Corona: Podocentrum Nederland hanteert aangepaste maatregelen. Meer info

 

Voetproblemen bij diabetes

Uw voeten zijn kwetsbaar als u diabetes hebt. Beschadiging van de zenuwen (neuropathie) kan leiden tot minder gevoel in uw voeten. Hierdoor kunnen ongemerkt wondjes ontstaan, die moeilijk genezen. Door een verminderde doorbloeding van en naar uw voeten kan de huid sneller kapot gaan en genezen wondjes langzaam of zelfs niet. Ook bent u met diabetes vatbaar voor infecties, zoals schimmelinfecties van de huid en nagels.

Voetscreening
Deze voetproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Laat daarom regelmatig uw voeten controleren. Dit wordt de voetscreening genoemd. U kunt hiervoor terecht bij Podocentrum Nederland.

Wat doet Podocentrum Nederland voor u?

Controle
Wij controleren de temperatuur van uw huid, kijken uw voeten na op drukplekjes en eeltplekjes en beoordelen de stand van uw voeten. Ook onderzoeken we of het gevoel in uw voeten is verminderd.
Bij de voetscreening hoort ook de controle van uw bloedvaten op een goede doorbloeding en het testen van de beweeglijkheid van uw voeten.

Behandeling & advies
Na de controle behandelen wij uw voetklachten. Ook geven wij u advies. Bijvoorbeeld over welke schoenen voor u het best geschikt zijn en hoe u wondjes en andere voetproblemen kunt voorkomen.