Informatie Corona: Podocentrum Nederland hanteert aangepaste maatregelen. Meer info

 

Overige klachten

De voeten zijn het fundament van ons lichaam en daarmee vaak bepalend voor onze houding. We zien dan ook een aantal houdingen die gekoppeld zijn aan verschillende voettypen. Zo heeft een platvoet zijn specifieke houding, net zoals een holvoet. Het meer doorzakken van een voet geeft een schijnbaar beenlengteverschil. Hierdoor kunnen lage rugklachten ontstaan, maar ook heupklachten en knieklachten.

Behandeling
Na opmeten en analyseren van standsafwijkingen, plaatsen we dunne elementen onder de voet die de houding verbeteren en zodoende de klachten verminderen. Door de patiënt op de voetplaat te laten staan, kunnen wij bij het plaatsen van deze elementen direct zien of de houding wordt gecorrigeerd. Deze elementen worden dan in een corrigerende zool geïntegreerd.

Rugklachten, heupklachten, knieklachten, etc. kunnen ook het gevolg zijn van een probleem aan de voet. Daarom is het belangrijk bij de anamnese te achterhalen welke klachten het eerst aanwezig zijn. Andersom kunnen deze klachten leiden tot voetklachten.