Overige klachten

De voeten zijn het fundament van ons lichaam en daarmee vaak bepalend voor onze houding. We zien dan ook een aantal houdingen die gekoppeld zijn aan verschillende voettypen. Zo heeft een platvoet zijn specifieke houding, net zoals een holvoet. Het meer doorzakken van een voet geeft een schijnbaar beenlengteverschil. Hierdoor kunnen lage rugklachten ontstaan, maar ook heupklachten en knieklachten.

Behandeling
Na opmeten en analyseren van standsafwijkingen, plaatsen we dunne elementen onder de voet die de houding verbeteren en zodoende de klachten verminderen. Door de patiënt op de voetplaat te laten staan, kunnen wij bij het plaatsen van deze elementen direct zien of de houding wordt gecorrigeerd. Deze elementen worden dan in een corrigerende zool geïntegreerd.

Rugklachten, heupklachten, knieklachten, etc. kunnen ook het gevolg zijn van een probleem aan de voet. Daarom is het belangrijk bij de anamnese te achterhalen welke klachten het eerst aanwezig zijn. Andersom kunnen deze klachten leiden tot voetklachten.


X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl