Mededeling

CORONA

Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben wij het volgende besloten:

Wij zijn ons van de ernst bewust dat we te maken hebben met een serieus maatschappelijke zorg. Omdat uw gezondheid bij ons bovenaan staat willen wij niemand onnodige risico's laten lopen. Vandaar dat wij de praktijk beperkt geopend hebben. Uiteraard kunt u ons altijd bellen met vragen en indien nodig een telefonisch consult met de podotherapeut aanvragen. Krijgt u onze voicemail? Spreek gerust uw bericht in want deze wordt elke dag afgeluisterd en indien gewenst bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Zolen bijbestellen:

Omdat u ook in deze tijd soms nieuwe zolen nodig heeft hebben wij besloten dat mensen die al zolen van ons hebben een nieuw paar kunnen aanvragen. Dit kan alleen als de klachten niet veranderd zijn en er dus geen aanpassing nodig is. U kan dit altijd telefonisch aanvragen.

Mededeling sluiten
 

Overige klachten

De voeten zijn het fundament van ons lichaam en daarmee vaak bepalend voor onze houding. We zien dan ook een aantal houdingen die gekoppeld zijn aan verschillende voettypen. Zo heeft een platvoet zijn specifieke houding, net zoals een holvoet. Het meer doorzakken van een voet geeft een schijnbaar beenlengteverschil. Hierdoor kunnen lage rugklachten ontstaan, maar ook heupklachten en knieklachten.

Behandeling
Na opmeten en analyseren van standsafwijkingen, plaatsen we dunne elementen onder de voet die de houding verbeteren en zodoende de klachten verminderen. Door de patiënt op de voetplaat te laten staan, kunnen wij bij het plaatsen van deze elementen direct zien of de houding wordt gecorrigeerd. Deze elementen worden dan in een corrigerende zool geïntegreerd.

Rugklachten, heupklachten, knieklachten, etc. kunnen ook het gevolg zijn van een probleem aan de voet. Daarom is het belangrijk bij de anamnese te achterhalen welke klachten het eerst aanwezig zijn. Andersom kunnen deze klachten leiden tot voetklachten.