Wat is een podoloog?

Om de vraag ‘wat is een podoloog?’ te beantwoorden is het goed om de betekenis te achterhalen. Wist u dat podos het Griekse woord is voor voet? Letterlijk betekent podotherapie dan ook voettherapie. Een podotherapeut of podoloog is iemand die gespecialiseerd is het onderzoeken en behandelen van, u raadt het al, voeten.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Podoloog of podotherapeut

Er zit echter wel een klein verschil tussen een podoloog en een podotherapeut. Het verschil tussen een podoloog en podotherapeut zit in het opleidingsniveau. Een podotherapeut heeft een hbo-diploma op zak en een podoloog heeft meerdere korte opleidingen of cursussen gevolgd. De podotherapeuten van Podocentrum hebben allemaal een hbo-diploma of hoger.

Wat doet een podoloog?

Een podoloog is gespecialiseerd in voettherapie, maar wat doet een podoloog dan precies? Een podoloog is onder andere gespecialiseerd in voetbehandelingen en tapetechnieken. Heeft u pijn in uw enkel, knie of zelfs uw heup of rug? Een podotherapeut of podoloog kan u helpen met:

  • het aanmeten of bijstellen van podotherapeutische zolen
  • het modelleren of bewerken van (teen)ortheses
  • het toepassen van sporttapetechnieken
  • het behandelen van hielspoor of andere voetproblemen
  • het geven van voorlichting en adviezen om voetproblemen te verminderen

De podoloog of podotherapeut ziet een verscheidenheid aan patiënten voorbij komen. Veelvoorkomende klachten hebben te maken met voeten, tenen en nagels of pijn aan spieren, pezen, botten, gewrichten of de enkelbanden. Uiteindelijk heeft elke podoloog of podotherapeut maar 1 doel: uw voetpijn verminderen en verhelpen. Daarom geeft uw therapeut u genoeg adviezen mee om nieuwe voetklachten te voorkomen.

Podotherapie als oplossing

Komt uw klacht voort uit een structureel probleem? Dan kan podotherapie helpen. Een hulpmiddel, zoals corrigerende voetzooltjes of (teen)ortheses veranderen dan de stand van uw voeten of zorgen voor een ander bewegingspatroon. Hierdoor worden uw klachten snel minder.

Onderzoek en behandelplan

Wilt u uw voetproblemen aanpakken en bent u benieuwd wat onze podotherapeuten dan precies gaan doen? Wanneer u een afspraak maakt, beginnen we met het doornemen van uw klacht. Voor een optimale behandeling is het namelijk belangrijk dat we precies weten wat er aan de hand is. Daarom onderzoeken onze podologen u eerst. We stellen u vragen als:

  • Wat zijn uw werkzaamheden?
  • Welke hobby’s heeft u?
  • Hoe belemmert uw pijn deze activiteiten?
  • Heeft u al operaties of behandelingen gehad?

Alle antwoorden op deze vragen dragen bij aan uw persoonlijke behandelplan en uiteindelijke herstel.

Wilt u weten wat onze podotherapeuten voor u kunnen doen? Maak kennis met onze podotherapeuten? Maak dan online een afspraak.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Veel gestelde vragen

Wat is een podoloog?

Een podotherapeut of podoloog is iemand die gespecialiseerd is het onderzoeken en behandelen van uw voeten.
Podos betekent in het Griekse ‘voet’. Letterlijk betekent podotherapie dan ook voettherapie. Lees meer over een podoloog.

Wat doet een podoloog?

Een podoloog is gespecialiseerd in voettherapie, voetbehandelingen en tapetechnieken. Een podoloog kan u helpen bij pijn in uw enkel, knie of zelfs uw heup of rug. Een podoloog kan u helpen bij:
– Het aanmeten of bijstellen van podotherapeutische zolen.
– Het modelleren of bewerken van (teen)ortheses.
– Het toepassen van sporttapetechnieken.
– Het geven van voorlichting en adviezen om voetproblemen te verminderen. Lees meer over de werkzaamheden van een podoloog.

Wat is het verschil tussen een podoloog en podotherapeut?

Het opleidingsniveau tussen een podoloog en podotherapeut is verschillend. Een podotherapeut heeft een hbo-diploma op zak en een podoloog heeft meerdere korte opleidingen of cursussen gevolgd. Lees meer.X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl